Når man er langsynet er øjet for kort. Her samles lysets stråler i et punkt bagved nethinden i stedet for på nethinden. Dette korrigeres med plus glas.

 

Man har med langsynethed, også kaldet hypermetropi, ofte en mulighed for at kompensere. Den evne er øjets autofokus og virker bedst i de unge år. Med alderen får man derfor brug for briller eller en øjenoperation. Symptomer på langsynethed kommer altså senere end ved nærsynethed på grund af evnen til at kompensere.

 

Er jeg langsynet?

Du kan vurdere dit eget syn ved at begynde at lægge mærke til, om det er svært for dig at stille skarpt. Hvis du skal anstrenge dig for at stille skarpt på ting, kan det derfor være tegn på, at du er langsynet. Det vil kræve mere af dine øjne at fokusere, og det kan derfor give hovedpine og en træthed i hovedet at fokusere, når man er langsynet. Hvis du er langsynet vil det være særligt svært for dine øjne at stille skarpt på noget tæt på, men det kan også være svært at fokusere på fjerne objekter. I modsætning til, hvad mange tror, er det ikke nemmere at se fjerne objekter, når man er langsynet.

 

Vigtigt at handle

Hvis du oplever vanskeligheder ved at fokusere, eller du ofte får hovedpine af for eksempel at læse, kan det være tegn på, at du er langsynet. Det er belastende for dine øjne at skulle anstrenge sig for at stille skarpt, og det kan være skadeligt for dit syn. Derfor er det vigtigt at få tjekket dit syn, hvis du oplever symptomer som disse. Der er gode muligheder for at gøre noget ved dine synsproblemer, og der er rigtig god grund til at gøre noget ved det. Det kan være med til at øge din livskvalitet, og det kan også være med til at undgå større synsproblemer med tiden, hvis du får gjort noget ved dine synsproblemer med det samme.

 

Kom af med din langsynethed

Med en laseroperation kan du komme af med belastningen af din langsynethed og blive fri for briller eller linser. Der er mange mennesker, som får briller eller kontaktlinser, hvis de lider af langsynethed. Men flere og flere vælger i dag i stedet at få lavet en sikker og professionel øjenoperation, som giver dem et normalt syn tilbage. En øjenoperation giver dig et varigt godt syn, så du undgår at skulle bruge med kontaktlinser eller briller. Med en øjenoperation bliver fejlen i dit syn udbedret, og dine øjne vil igen fungere normalt. En øjenoperation er en hurtig, simpel og smertefri mulighed for at få et normalt syn igen.

 

Peter Brinckers øjenklinik er den eneste i Danmark, der anvender denne laser ved øjenoperationer. Vi arbejder professionelt, og hos os får du de bedste og mest erfarne øjenkirurger. Vi ved, hvor vigtigt dit syn er for dig, og vi tager hver enkelt af vores patienters syn meget alvorligt.

 

Læs mere om hvordan vi laserbehandler dig, med verdens sikreste laser Carl Zeiss VisuMax MEL80 G Laser.

 

Kontakt os

Hvis du gerne vil have mere viden om mulighederne for at gøre noget ved din langsynethed, er du altid meget velkommen til at kontakte os hos Peter Brinckers øjenklinik. Vi tager meget gerne en uforpligtende samtale, hvor vi kan besvare dine spørgsmål og fortælle dig mere om, hvad vi kan gøre for dig.

 

Vi glæder os til at høre fra dig og hjælpe dig til et godt syn.