En bygningsfejl, også kaldet astigmatisme, er oftest en uregelmæssig hornhinde, som giver et forvrænget billede på nethinden. Bygningsfejl laserbehandles således, at hornhinden får en normal profil. Man kan rette fejl op til -6 , i nogle tilfælde mere.

 

En bygningsfejl vil forstyrre synet og gøre det svært at stille skarpt og se klart. Hvis dit syn er sløret, når du forsøger at fokusere på objekter tæt på eller langt væk, så er der en sandsynlighed for, at du har en bygningsfejl, som eventuelt kan være kombineret med langsynethed eller nærsynethed. Man vil ofte opdage sin bygningsfejl ved at synet er sløret eller hvis det føles som om, man ser dobbelt. Hvis man har en bygningsfejl, vil man ofte knibe øjnene meget sammen og se anstrengt ud, når man forsøger at fokusere for eksempel foran computeren, eller når man læser en bog. Hvis du begynder at lægge mærke til disse symptomer hos dig selv, er det vigtigt at få en professionel vurdering af dit syn hos en optiker eller en øjenlæge.

 

En bygningsfejl kan være meget generende, og det er vigtigt at få tjekket op på det, hvis du oplever problemer med dit syn. Det kan give dig hovedpine og træthed, og det kan være skadeligt for dit syn, hvis du ikke får gjort noget ved det.

 

Øjenoperation for bygningsfejl

Der findes gode muligheder for at få gjort noget ved det, hvis du har en bygningsfejl. Du kan få kontaktlinser eller briller, og du kan også vælge at få udbedret fejlen i dit syn, så det bliver normalt. Det kan du gøre gennem en øjenoperation, som retter fejlen i øjet og gør dit syn normalt.

 

Flere og flere mennesker vælger i dag at få foretaget en øjenoperation, som retter op på fejlen i øjet, så de igen kan se normalt. Med en øjenoperation kan du slippe for at skulle bruge kontaktlinser eller briller, og du får et normalt syn, hvor du ikke længere skal koncentrere dig for at stille skarpt. Du vil igen kunne læse og fokusere ubesværet, og du skal ikke være plaget af eventuel træthed og hovedpine.

 

Vigtigt at du føler dig tryg

Der er derfor mange fordele forbundet med at få foretaget en øjenoperation. Det kan dog godt føles som en stor beslutning at få lavet en øjenoperation mod sin bygningsfejl. Vores syn er meget vigtigt og ømtåleligt, og en stor grad af sikkerhed er derfor meget vigtig i forhold til at få lavet et indgreb i øjet.

 

Hos Peter Brinckers Øjenklinik får du foretaget øjenoperationer af de bedste og mest erfarne øjenkirurger. Vi ved, hvor vigtigt dit syn er for dig, og vi tager dig og dit syn meget alvorligt. En øjenoperation hos os tager kun meget få minutter, og det er smertefrit. Det er et lille og simpelt indgreb at udbedre en bygningsfejl i øjet, og vores øjenkirurger har en stor rutine og sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som sikrer dig en tryg proces og et godt resultat.

 

Kontakt os og hør mere om en bygningsfejl operation

For at du føler dig 100 % tryg ved at skulle have foretaget en øjenoperation, er det vigtigt, at du får information og mulighed for at stille de spørgsmål, du måtte have. Du er altid meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dit syn og dine muligheder for en øjenoperation. Vi fortæller gerne mere om proceduren og hjælper dig til at finde frem til, om en øjenoperation mod en bygningsfejl eller andre synsproblemer er den rette løsning for dig.